Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., που εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής, Ελαιών 59, ΤΚ 14564, με Α.Φ.Μ. 999188717, Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών (η «Ολυμπιακή Ζυθοποιία») και ο Όμιλος Carlsberg αντιλαμβάνονται ότι η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική και δεσμεύονται να δείχνουν σεβασμό στην ιδιωτικότητά σας και να διασφαλίζουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρουσιάζει πως η Ολυμπιακή Ζυθοποιία χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα, καθώς και τα μέτρα, που έχει λάβει για την προστασία και την ασφαλή διατήρηση των δεδομένων αυτών.

Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, kaiser.gr (ο «Ιστότοπος»), η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μέλος του Ομίλου Carlsberg, θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί τις πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στον Ιστότοπο. Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της δικής σας εμπειρίας, την αξιολόγηση της χρήσης των στοιχείων και των λειτουργιών του Ιστοτόπου και για λόγους εξατομίκευσης και στόχευσης μάρκετινγκ από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (η «Πολιτική»), μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των πληροφοριών, το λόγο για τον οποίο χρησιμοποιούνται, ποιος έχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές και πως μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία σχετικά με την παρούσα Πολιτική.

Με τη χρήση του Ιστοτόπου, συναινείτε στη χρήση των cookies και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών παρακολούθησης (καλουμένων από κοινού «Cookies»), σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Θα έχετε δει σχετικά ένα αναδυόμενο παράθυρο κατά την πρώτη σας επίσκεψη στον Ιστότοπο. Παρόλο, που δεν θα εμφανίζεται συνήθως σε επόμενες επισκέψεις, μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε. Αν επιθυμείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, ώστε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία να μην τοποθετεί πλέον Cookies στη συσκευή σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Δεδομένου ότι ορισμένα Cookies αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας, θα πρέπει να καθαρίσετε το ιστορικό της περιήγησής σας, για να έχετε αυτό το αποτέλεσμα. Τέλος, αν επιθυμείτε να διακοπεί η επεξεργασία από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία των πληροφοριών, που συλλέχθηκαν πριν από την απόσυρση της συγκατάθεσής σας, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση privacy@olympicbrewery.gr. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Cookies, που χρησιμοποιούμε και τον τρόπο χρήσης αυτών, μπορείτε να ανατρέξετε στην Πολιτική για Cookies.

  1. Συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών

 

1.1 Όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, συλλέγει και επεξεργάζεται τις παρακάτω πληροφορίες σχετικά με εσάς για λόγους λειτουργικότητας και βελτίωσης της εμπειρίας σας:

  • Ημερομηνία γέννησης
  • Γλώσσα
  • Συσκευή
  • Αναγνωριστικό cookie
  • Διεύθυνση IP
  • Ρύθμιση ζώνης ώρας
  • Τύπος και έκδοση προγράμματος περιήγησης
  • Λειτουργικό σύστημα και πλατφόρμα
  • Αρχείο καταγραφής ιστού

1.2 Eπιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων, συλλέγει και επεξεργάζεται ορισμένα προσωπικά δεδομένα, που αφορούν εσάς ως χρήστη για σκοπούς μάρκετινγκ. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία μέσω του Ιστοτόπου συλλέγει και επεξεργάζεται τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα, όταν χρησιμοποιείτε τον Ιστότοπο ή όταν αποστέλλετε πληροφορίες μέσω των εντύπων επικοινωνίας:

  • Στοιχεία επικοινωνίας
  • Αναγνωριστικό cookie
  • Προτιμήσεις μάρκας και προϊόντος
  • Γεωγραφική θέση
  • Ώρα αλληλεπίδρασης με τις εμπορικές επωνυμίες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της Carlsberg
  • Συχνότητα επισκέψεων στους ιστότοπους
  • Αλληλεπίδραση με τον Ιστότοπο
  • Πληροφορίες που αποκτώνται στα τμήματα του Ιστοτόπου, συμπεριλαμβανομένων των chat rooms, των φόρουμ και των σελίδων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Πληροφορίες από τη συμμετοχή σας στις προσφορές και τους διαγωνισμούς μας
  • Λεπτομέρειες συναλλαγών και ιστορικό αγοράς.
  1. Σκοπός επεξεργασίας

 

Σκοπός της επεξεργασίας των πιο πάνω αναφερομένων προσωπικών δεδομένων είναι (i) η βελτίωση της λειτουργικότητας και της εμπειρίας από τη χρήση του Ιστοτόπου, (ii) να επικοινωνήσουμε μαζί σας με υλικό μάρκετινγκ σε περίπτωση, που το έχετε επιλέξει, και (iii) να προωθήσουμε τα προϊόντα μας μέσω διαδικτύου με τη χρήση των Cookies.

Οι σκοποί (i) και (ii) βασίζονται στο νόμιμο συμφέρον της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας να παράγει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του Ιστοτόπου μας και να παρέχει την καλύτερη λειτουργικότητα και εμπειρία από τη χρήση του Ιστοτόπου. Ο σκοπός (iii) βασίζεται στη συγκατάθεσή σας για τη χρήση των Cookies και το νόμιμο συμφέρον μας για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας.

Κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία θα προβαίνει σε διαχωρισμό των δεδομένων σας, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία σας από τις δικές μας δραστηριότητες μάρκετινγκ και να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις που βλέπετε στο διαδίκτυο στοχεύουν εσάς, εφόσον τα Cookies έχουν αποθηκευτεί στη συσκευή σας. Ο διαχωρισμός πραγματοποιείται μέσω της χρήσης του Ιστοτόπου.

Η επεξεργασία των πληροφοριών γίνεται αποκλειστικά για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εμπειρία από τη χρήση του Ιστοτόπου και για να σας αποστέλλουμε πληροφορίες (εφόσον έχετε ζητήσει και έχετε επιλέξει να τις λαμβάνετε). Η επεξεργασία εκ μέρους της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας συμμορφώνεται με τα εκάστοτε ισχύοντα πρότυπα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων και των απαιτήσεων ασφάλειας.

  1. Δημοσίευση των πληροφοριών σε τρίτους

 

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενδέχεται να απαιτηθεί να μοιραστεί προσωπικά δεδομένα με τρίτους, προκειμένου να μας βοηθήσουν στην παροχή υπηρεσιών ή/και προϊόντων μας προς εσάς και για να διαχειριστούμε τον Ιστότοπό μας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Όμιλος Carlsberg, με σκοπό την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων, που τυγχάνουν επεξεργασίας μέσω του Ιστότοπου εξαιτίας κοινόχρηστων πληροφοριακών συστημάτων.
  • Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών, όταν κρίνεται αναγκαίο για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων προς την Ολυμπιακή Ζυθοποιία.
  • Τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, πάροχοι διαφημιστικών και συναφών υπηρεσιών με σκοπό την οργάνωση προωθητικών ενεργειών, την εμπορική προώθηση των υπηρεσιών ή/και προϊόντων μας και έρευνας της αγοράς.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προσφέρει chat rooms, φόρουμ και πίνακες μηνυμάτων, καθώς και διαδραστικές περιοχές, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δημοσιεύουν σχόλια ή πληροφορίες προς ευχαρίστηση των ίδιων και λοιπών επισκεπτών.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «λύση δύο κλικ» (two-click solution), που σημαίνει ότι, όταν επισκέπτεστε τον Ιστότοπό μας, γενικά, δεν κοινοποιούνται προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους. Ωστόσο, αν κάνετε κλικ σε ένα από τα κουμπιά διαμοιρασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social share buttons), οι πληροφορίες θα διαβιβαστούν στον αντίστοιχο πάροχο.

Με την ενεργοποίηση των κουμπιών διαμοιρασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social share buttons), ο αντίστοιχος πάροχος θα λάβει την πληροφορία ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας έχει αποκτήσει πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη σελίδα στον Ιστότοπό μας.

Όταν μεταφέρουμε τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλισή τους σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενδέχεται να απαιτηθεί να διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα σε αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμμορφωθεί με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

  1. Τα δικαιώματά σας

Σύμφωνα με τους κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες. Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, που η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποθηκεύει και επεξεργάζεται.
  • Δικαίωμα εναντίωσης. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα διόρθωσης και περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα διαγραφής («δικαίωμα στη λήθη»). Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα σε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων («φορητότητα δεδομένων»). Δικαιούστε να αποκτήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή και, αν είναι τεχνικά εφικτό, μπορείτε να ζητήσετε τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων απευθείας σε άλλη εταιρεία ή σε άλλο πρόσωπο, που ενεργεί ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης κατά του αποτελέσματος της αυτοματοποιημένης ατομικής λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. Μπορείτε να ζητήσετε από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία να μη λαμβάνει αποφάσεις βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, των προσωπικών σας δεδομένων, οι οποίες σας επηρεάζουν σημαντικά.
  • Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας. Εάν έχετε τυχόν παράπονα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας, μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση privacy@olympicbrewery.gr.

Σημειώστε ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δεν είναι πάντα υποχρεωμένη να προβεί σε ενέργειες κατόπιν αιτήματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις υποχρεώσεις, που επιβάλλονται στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, όπως η νομοθεσία που απαιτεί από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία να διατηρεί προσωπικά δεδομένα, τυχόν δικαιώματα τρίτων ή κάτι παρόμοιο. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία καταβάλλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αξιολογεί προσεκτικά κάθε αίτημα ξεχωριστά και θα δικαιολογεί τη μη λήψη μέτρων.

  1. Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τα προσωπικά αυτά δεδομένα διαγράφονται.

  1. Ιστότοποι τρίτων

Επισημαίνουμε ότι αυτή η Πολιτική δεν καλύπτει πολιτικές απορρήτου των ιστοτόπων τρίτων, που ενδέχεται να συνδέονται με τον Ιστότοπο και ούτε είναι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υπεύθυνη για αυτές.

  1. Αλλαγές στην Πολιτική

Ενδέχεται να ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική και σας ενθαρρύνουμε να ελέγχετε την Πολιτική αυτή καθώς και την Πολιτική για τα Cookies τακτικά, για να ενημερώνεστε για τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτή η Πολιτική ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2019.